Apteekkari
perjantai 12.04.2024

Nenäpäivä keräsi suurimman potin vuosiin – apteekit keräsivät yli 60 000 euroa


TARU VANHALA 16.11.2020 08:57

Suomalaiset auttoivat maailman lapsia kaikkian yli 3,3 miljoonalla eurolla. Apteekit keräsivät 60 190 euron potin.

Nenäpäivän keräyspottiin kertyi varsinaisen Nenäpäivän eli perjantain viimeiseen hetkeen mennessä peräti 3 331 704 euroa. Se on 1 252 577 euroa enemmän kuin viime vuonna ja suurin potti vuosikausiin.

Nenäpäivään osallistuttiin innolla ympäri Suomen, ja erilaiset turvaväleillä toteutetut tapahtumat ilahduttivat kampanjan aikana monella paikkakunnalla.

Myös Apteekkariliitto, apteekit ja apteekkien henkilökunta ovat suurella ilolla ja lämmöllä keränneet lahjoituksia maailman heikoimmassa asemassa oleville lapsille Nenäpäivä-kampanjassa.

– Kehitysmaissa lapset ovat vaarassa jäädä ilman elintärkeitä rokotteita koronan vuoksi. Apteekit ymmärsivät tilanteen vakavuuden ja keräsivät huikean potin, jotta muut vakavat taudit eivät leviäisi, kommentoi Brand Manager Elina Aaltonen Apteekkariliitosta.

Korona-aika vaati luovuutta

Apteekkariliiton jäsenapteekit ovat osallistuneet Nenäpäivään myymällä Neniä ja lahjoittamalla osan APTEEKKI-tuotesarjan hoitavien nenäsuihkeiden myynnistä. Lisäksi apteekit ovat kannustaneet asiakkaitaan ja yhteistyökumppaneitaan mukaan erilaisilla tempauksilla, joita on järjestetty vastuullisesti koronaepidemian rajoitusten puitteissa.

– Korona-ajan tempaukset ovat vaatineet luovuutta, mutta Nenäpäivässä kaikki hauska on mahdollista. Apteekit ovat tehneet upeita esillepanoja ja veikeitä sometempauksia, Aaltonen kertoo.

Marraskuiset kelitkään eivät ole haitanneet, kun apteekit asiakkaineen ovat suunnanneet, ulos sauvakävelyreippailulle Nenäpäivän hengessä. Lisäksi apteekeissa on neulottu Nenäpäivä-sukkia ja pyöritelty Onnenpyörä-arvontoja.

– On ollut mahtavaa seurata, kuinka apteekit ovat jälleen tänä vuonna olleet suurella sydämellä ja entistä innokkaampina mukana Nenäpäivässä, kiittelee Nenäpäivä-säätiön kumppanuuspäällikkö Johanna Mäkelä.

– Apua tarvitaan nyt enemmän kuin koskaan, sillä koronaviruksen aiheuttama tilanne voi vaikuttaa kehitysmaiden lasten tulevaisuuteen hyvin dramaattisesti. Koulutie saattaa katketa kokonaan tai elintärkeä rokote jäädä saamatta vallitsevan tilanteen vuoksi. Apteekkariliiton ja apteekkien yhteisesti keräämällä upealla potilla järjestömme voivatkin esimerkiksi jakaa lääkkeitä tappavia tauteja vastaan kymmenille tuhansille lapsille. Kiitos jokaiselle, joka on omalla panoksellaan ollut mukana kerryttämässä tätä keräyssummaa, Mäkelä jatkaa.

Apteekkariliitto jäsenapteekkeineen on toistamiseen mukana Nenäpäivän pääyhteistyökumppanina. Apteekkien keräämä potti julkistettiin perjantaina 13.11. suorassa Nenäpäivä-lähetyksessä, joka on katsottavissa Yle Areenassa 13.12. asti.

Apteekkien yhteinen nettilipas löytyy verkosta osoitteesta nenäpäivä.fi/apteekki ja sinne voi lahjoittaa vuoden loppuun asti.

Takaisin