Apteekkari
torstai 16.05.2024

Liikkujan Apteekille arvovaltaista tukea


15.01.2010 11:47

Pilottivaiheessa olevalle Liikkujan Apteekki -hankkeelle on luvassa merkittävää tukea lähivuosina.

Torstaina (14.1.) Kunnossa Kaiken ikää (KKI) -ohjelman vuosipäivänä valtioneuvoston juhlahuoneistossa Smolnassa allekirjoitettu aiesopimus vuosille 2010–2014 takaa merkittävän taloudellisen panoksen myös Liikkujan Apteekki -hankkeelle.

Suomen Apteekkariliiton, KKI-ohjelman, Hengitysliitto Helin ja Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n aluejärjestöjen yhteinen Liikkujan Apteekki -hanke on parhaillaan pilottivaiheessa. Vuoden 2010 aikana toimintamuotoja kokeillaan ja kehitetään Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n ja Pohjois-Pohjanmaan Liikunta ry:n koordinoimissa pilottihankkeissa, jonka jälkeen toimintaa on tarkoitus laajentaa.

Liikkujan Apteekki -hanke tukee ja aktivoi apteekkeja huomioimaan liikunta-asiat toiminnassaan ja lisäämään paikallista yhteistyötä liikunta-alan toimijoiden kanssa. Tavoitteena on, että liikunta-asioiden huomioimisesta tulisi apteekeissa "automaattinen ajatusmalli" ja lisäarvo jo olemassa oleviin palveluihin. Hankkeen juuret juontavat Helin ja Apteekkariliiton pitkästä yhteistyöstä muun muassa Lisäaikaa liikunnalle -kampanjassa.

Kunnossa Kaiken Ikää -ohjelma on valtakunnallinen ministeriöiden rahoittama toimintaohjelma. Sen tavoitteena on innostaa yli 40-vuotiaita säännöllisen liikunnan pariin ja luoda eri puolille Suomea helposti lähestyttäviä liikuntapalveluja. (TK)

Takaisin