Apteekkari
lauantai 27.04.2024

Kioskeissa kalleimmat nikotiinikorvikkeet


05.11.2009 09:50

Apteekeilla on ylivoimaisesti kattavimmat valikoimat erilaisia nikotiinikorvaustuotteita, ja niiden hinnat sijoittuvat päivittäistavarakauppojen ja kioskien väliin.

Kalleimpia nikotiinivalmisteet ovat kioskeissa ja liikenneasemilla, joissa hinnat ovat keskimäärin 10 prosenttia korkeammat kuin apteekeissa, ilmenee Apteekkariliiton syys-lokakuussa toteuttamasta hintavertailusta.

Nikotiinikorvausvalmisteet ovat päivittäistavarakaupoissa nyt keskimäärin 12 prosenttia halvempia kuin apteekeissa, mutta niissä ei ole tarjolla opastusta valmisteiden valintaan ja käyttöön.

Päivittäistavarakaupoissa hinnat ovat nyt keskimäärin 17 prosenttia alemmat kuin hinnat olivat vuoden 2006 alussa, jolloin nikotiinivalmisteiden myynti oli sallittua vain apteekeissa. Hintojen laskusta merkittävän osan, noin 7 prosenttia, selittää kuitenkin nikotiinivalmisteiden myynnin vapautuminen apteekkimaksun piiristä. Hinnoittelun vapautuminen ja kilpailun lisääntyminen ovat leikanneet hinnoista siten noin 10 prosenttia.

Hintavertailussa oli mukana kaikkiaan 81 myyntipistettä eri puolilta Suomea. Näistä apteekkeja oli 17, päivittäistavarakauppoja 46 ja kioskeja tai liikenneasemia 18. Hintatietoja koottiin kaikkiaan yli 1 800. (EK)

Lue lisää 6. marraskuuta ilmestyvästä Apteekkarilehdestä.

Takaisin