Apteekkari
torstai 16.05.2024

Hyrynsalmella kysellään yhä pakkasvoiteita


HANNU HUTTU 25.01.2010 12:10

Apteekki on saanut ohjeistaa erityisesti venäläisturisteja siitä, ettei kasvoja pidä rasvata ennen ulkoilua kovassa pakkassäässä.

Pakkanen on paukutellut Hyrynsalmen apteekin nurkkia pahimmillaan jopa yli – 35 pakkasasteen voimalla.

Aamun Helsingin Sanomat kertoikin, että pakkasten takia useiden venäläisturistien viisumeita on täytynyt jatkaa, kun autot eivät ole käynnistyneet lähtöpäivinä.

Venäläisturistit ovat pitäneet myös Hyrynsalmen apteekin kiireisenä. Venäläisturistit ovat kyselleet apteekista voiteita suojaamaan ihoa pakkaselta.

– Olemme ohjeistaneet heitä, että kyseessä on vanha ja virheellinen tapa. Kasvoihin ei pitäisi laittaa mitään rasvaa ennen ulkoilua pakkassäässä, apteekkari Terttu Puurunen Hyrynsalmen apteekista kertoo.

Puurusen mukaan uuden ohjeen noudattaminen onnistuu helposti lapsilta ja miehiltä, mutta naisilta heikommin: meikin takia naamaa on rasvattava.

– Silloin olemme ohjeistaneet, että rasvauksen ja ulkoilun välillä pitäisi olla vähintään tunti, Puurunen kertoo.

Kovat pakkaset eivät ole ”pohjoisen geeneillä” varustettua Puurusta haitanneet.

– Saapahan olla rauhassa pesässä! Ja yli 35 pakkasasteen jälkeen tällainen parinkymmenen asteen pakkanen ei tunnu enää miltään, Puurunen nauraa.

Pakkasherkempiä kollegoitaan Puurunen lohduttaa sillä, että kunnon pakkasten jälkeen kevät tuntuu kahta makeammalta. (IK)

Takaisin