Apteekkari
perjantai 03.05.2024

Fimea aloittaa


02.11.2009 08:48

 ”Valmistelutyö jatkuu uuden organisaation rakentamisella ja strategisten tavoitteiden kirkastamisella”, toteaa ylijohtaja Sinikka Rajaniemi.

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea (Finnish Medicines Agency) aloittaa tänään toimintansa.

- Fimean toiminnan käynnistymistä on valmisteltu ministeriön nimittämässä valmisteluorganisaatiossa, jossa keskukselle on laadittu muun muassa organisaatio, perustamissuunnitelma ja strategisia linjauksia. Työ jatkuu uuden organisaation rakentamisella ja strategisten tavoitteiden kirkastamisella, toteaa vastavalittu ylijohtaja Sinikka Rajaniemi.

Fimea aloittaa Kuopion toimipisteensä toiminnan lähinnä keskuksen uusilla tutkimus- ja kehittämistehtävillä. Keskuksen tehtävät siirtyvät Kuopioon vaiheittain 31.8.2014 mennessä.

Lääkelaitos ja ROHTO
historiaan

Fimean aloittamisen myötä Lääkelaitos ja Lääkehoidon kehittämiskeskus ROHTO lakkautetaan. Terveydenhuollon laitteiden ja tarvikkeiden valvontatehtävät on organisoitu Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirastoon (Valvira) ja Rohdon perusterveydenhuoltoa kehittävä työpajamenetelmä Terveyden ja hyvinvoinnin laitokseen (THL). (IK)

Siirry Fimean uusille sivuille >
 

Takaisin