Apteekkari
torstai 16.05.2024

Farmedico perui lähes kaikki kurssinsa


20.01.2010 13:51

Nimettömyytensä takia paljon epäilyjä herättänyt, lääkealan koulutusta ja henkilöstövuokrausta tarjoava Farmedico perui lähes kaikki kevään kurssinsa vähäisen kiinnostuksen takia.

Farmedico-niminen yritys on herättänyt apteekkilaisten keskuudessa paljon hämmennystä markkinoituaan apteekeille syksyn ja kevään aikana koulutuspalveluja nimettömillä nettisivuillaan ja nimettömillä sähköpostiviesteillään.

Apteekkilaisia on erityisesti kiusannut olemattomat tiedot koulutusten kouluttajista – yhtään kouluttajaa ei ole mainittu nimeltä.

Yrityksen koulutusasioita vastaavan Virve Takalan mukaan koulutuskalenteri oli tehty niin hyvissä ajoin syksyllä, ettei tieto kouluttajista ollut vielä varmaa.

Kaikki kurssit peruttu

Yritys on kuitenkin joutunut perumaan lähes kaikki keväälle markkinoimansa kurssit. Vain TE-toimistojen kanssa yhteistyössä tehtäviä Rekry- ja Täsmä-koulutuksia jatketaan. Lisäksi yritys järjestää parhaillaan muun muassa Tamrolle lääketoimialan valmennusta.

Noin 15 kurssin ilmoittautuminen päättyi viime perjantaina 15. tammikuuta, loppujen kurssien ilmoittautumisaika olisi ollut 4. ja 11. helmikuuta. Kursseja oli tarjolla yhteensä noin 30 erittäin tiiviisti helmikuun alusta huhtikuun loppuun.

Toiminnanharjoittaja Johan Hirnin (DI) mukaan ilmoittautuneita ei tullut riittävästi, jotta kurssien pitäminen olisi kannattanut. Hirnin mukaan kaikki ilmoittautuneet ovat jo saaneet sähköpostitse tiedon kurssien peruuntumisesta eikä yhtään osallistujaa ole laskutettu.

Kukaan kursseille ilmoittautuneista ei saanut tietään kouluttajien nimiä – Hirnin mukaan ne olisi kerrottu kurssin järjestymisen vahvistavan tiedon yhteydessä.

Hän ei useista pyynnöistä huolimatta kokenut voivansa kertoa kouluttajien nimiä.

- Ne ovat luottamuksellista tietoa. Jokaiseen kurssiin on kuitenkin ollut suunnitelmissa kouluttajat. Selvää oli kuitenkin alusta asti, ettei kaikkiin kursseihin tule ilmoittautujia. Jos mainitsemme kouluttajat, niin kuka tahansa voisi pyytää heitä kouluttamaan. He eivät myöskään välttämättä halua tietojansa julkisuuteen, koska toimivat alalla muissa tehtävissä.

Hirnin mukaan kouluttajat olisivat olleet proviisoreita sekä lääketieteen että laskenta- ja atk-alan spesialisteja.

Farmedico poisti koko koulutuskalenterinsa tänään (20.1.) aamulla nettisivuiltaan. Apteekkarilehti oli noin tuntia aiemmin lähettänyt Farmedicolle sähköpostia, jossa pyydettiin muun muassa tarkentavia tietoja kouluttajista epäilysten hälventämiseksi. Hirnin mukaan koulutuskalenterin poisto sivuilta johtui kuitenkin yrityksen atk-insinöörille aiemmin annetusta toimeksiannosta. Hirnin mukaan tarkemmin apteekeille räätälöity syksyn koulutuskalenteri julkaistaan 8. helmikuuta. (IK)

 

Takaisin