Apteekkari
torstai 16.05.2024

Farmasialiitto: farmasian ammattilaiset terveyskeskuksiin

15.01.2010 08:04

Suomen Farmasialiitto ehdottaa farmasian asiantuntijoita terveyskeskuksiin antamaan potilaille henkilökohtaista opastusta lääkkeiden käyttöön.

Farmasialiiton mielestä proviisorien ja farmaseuttien tietotaitoa tulisi hyödyntää terveyskeskuksissa myös farmasian asiantuntijan vastaanotolla, jossa potilas saisi henkilökohtaista ohjausta lääkkeidensä käyttöön.

Osassa Suomen terveyskeskuksia ja sairaaloita farmasian ammattilaiset ovat jo tukemassa potilaan hoidon onnistumista omalla farmaseuttisella asiantuntemuksellaan moniammatillisen tiimin osana.

– Kaikissa julkisen terveydenhuollon toimipisteissä ei kuitenkaan toimita vielä näin, liiton tuore puheenjohtaja Heidi Silvennoinen pahoittelee.

Lääkehoidon kokonaisarviointi
auttaa jo useita


Useat monilääkityt potilaat hyötyvät myös Lääkehoidon kokonaisarvioinnin erityispätevyyden suorittaneiden farmasian ammattilaisten konsultaatiosta.

Havahduttavia esimerkkejä lääkehoidon kokonaisarvioinnin merkityksestä potilaan voinnille on julkaistu Apteekkarilehdessä yli vuoden ajan. Nyt julkaistuista artikkeleista, joissa kuvataan todellisia potilastapauksia nimettömänä, on nyt koottu erillispainos, jota jaettiin muun muassa juuri päättyneillä Lääkäripäivillä. (IK)

Lääkitys kuntoon –erillispainos on tilattavissa hintaan 8 eur /kpl (sis. postituskulut). Apteekkariliiton jäsenille julkaisu on maksuton. Julkaisuja on saatavilla rajoitetusti. Tilaukset: paula.minkkila@apteekkariliitto.fi tai (09) 2287 1207.

Takaisin