Apteekkari
lauantai 18.05.2024

Farmasialiitolle Green Office -merkki


WWF 05.02.2010 07:50

Liitto kannustaa myös muita lähtemään mukaan Green Office -verkostoon.

Maailman luonnonsäätiö WWF on myöntänyt Suomen Farmasialiitolle Green Office -merkin käyttöoikeuden.

Green Office on käytännönläheinen ympäristöohjelma, jonka tavoitteena on toimiston ekologisen jalanjäljen pienentäminen. Samalla saavutetaan säästöjä materiaali- ja energiakustannuksissa.

Green Office –merkki voidaan myöntää toimistolle, joka on laatinut itselleen ympäristöohjelman ja sitoutunut noudattamaan Green Office -kriteerejä.  Kriteereitä ovat muun muassa hiilidioksidipäästöjen vähentäminen energiaa säästämällä, lajittelu ja kierrättäminen, ympäristönäkökohtien huomioiminen hankinnoissa ja henkilöstön valistaminen Green Office -toimintatavoissa. Toimiston on myös tähdättävä jatkuvaan parantamiseen ympäristöasioissa.

WWF:n Green Office -merkki on myönnetty tähän mennessä noin sadalle organisaatiolle Suomessa.

Vihti näyttää
esimerkkiä

- Kun minulle myönnettiin oma apteekki, tajusin olevani vastuussa myös yritykseni jäteastioista ja että voin omilla valinnoillani toimia ympäristön hyväksi, Vihin I apteekin apteekkari Helena Latvala kertoo.

”Jätevastaavaksi” itseään leikkisästi kutsuvan Latvalan apteekilleen luomasta ympäristövastuuohjelmasta kerrottiin laajasti marraskuun Apteekkarilehdessä (11/2009). Samassa artikkelissa esiteltiin myös Green Office –ympäristöohjelmaa.

Latvala kannustaa kollegoitaan tarttumaan ympäristöasioihin.

- Jokainen apteekkari voi miettiä, miten saisi pienennettyä apteekkinsa hiilijalanjälkeä. Pienistä puroista kasvaa suuri virta, hän muistuttaa. (IK-EE) 

Lue lisää Apteekkarilehdestä 11/2009!

Tutustu Green Office –ohjelmaan >

Takaisin