Apteekkari
torstai 16.05.2024

EU-logo varmistamaan lääkkeiden turvallisuutta


19.01.2010 07:43

Lailliset postimyyntiä harjoittavat, verkon kautta toimivat apteekit tulisi erottaa laittomista yhtenäisellä logolla EU:n alueella, Euroopan parlamentille ehdotettiin.

Euroopan parlamentin valiokunta ENVI (Committee on the Environment, Public Health and Food Safety, ENVI) ehdottaa, että tulevaisuudessa kaikilla EU:n alueella postimyyntiä harjoittavilla laillisilla apteekeilla tulisi olla yhtenäinen logo nettisivuillaan.

Logon avulla kuluttajat voisivat varmistua, että ovat tilaamassa lääkkeitä lailliselta apteekilta. ENVI:n mukaan esimerkiksi Saksalla on jo käytössään vastaavanlainen tunniste.

ENVI:n mukaan tunnisteen tulisi avata yhteys kansallisen lääkeviranomaisen sivuille, jonne lailliset, postimyyntiä harjoittavat apteekit olisi listattu. Näin kuluttaja voisi varmistua käyttämänsä palvelun turvallisuudesta.

ENVI moittii Euroopan komissiota siitä, ettei se ole juurikaan ottanut huomiota internetin merkitystä lääketurvallisuudelle ja vaatii tehostettuja toimia sen eteen. ENVI ehdottaa muun muassa, että hakukoneet muistuttaisivat käyttäjää väärennettyjen lääkkeiden riskistä silloin, kun käyttäjä syöttäisi hakukenttään lääketermejä.

Asiasta uutisoi PHARMA ADHOC. (IK)

Lue alkuperäinen uutinen >

Takaisin