Apteekkari
torstai 16.05.2024

Apteekkilupamaksu uhkaa tuplaantua

21.01.2010 07:57

STM:n ehdotuksen mukaan apteekkiluvan hinta nousisi 1685 eurosta 3000 euroon. Sivuapteekkiluvan hinta nousisi 840 eurosta 1500 euroon.

Ilo apteekkiluvan saamisesta voi tulla nykyistä tuplasti kalliimmaksi, mikäli sosiaali- ja terveysministeriön ehdotus uudesta asetuksesta Fimean maksullisista suoritteista hyväksytään.

Nykyinen asetus Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean maksullisista palveluista on voimassa helmikuun loppuun, ja uusi pyritään ottamaan käyttöön jo helmikuun alusta. Luonnos oli lausuntokierroksella tammikuussa.

Apteekkariliiton mukaan maksua ei voida kaksinkertaistaa ilman mitään muita erityisiä perusteita kuin luonnoksessa mainittu Fimean taloudellisen tilanteen korjaaminen.

– Palvelumaksut on suhteutettava niihin tehtäviin ja toimenpiteisiin, joista maksu peritään, Apteekkariliiton puheenjohtaja Mika Vidgrén painottaa.

Liitto ei myöskään hyväksy apteekkitarkastusten maksujen korotuksia. Ehdotuksen mukaan apteekkitarkastuksen hinta nousisi pääapteekeilla 800 eurosta 1 000 euroon, ja lisäpäiviltä ryhdyttäisiin perimään 500 euron maksua.

– On kohtuutonta, että maksu olisi pienille ja isoille apteekeille sama. Maksun perusteena täytyy olla apteekin koko ja tarkastukseen käytettävä todellinen työaika, Vidgrén sanoo. (IK)

Aiheesta lisää tällä viikolla ilmestyvässä Apteekkarilehdessä.

 

Takaisin