Apteekkari
lauantai 18.05.2024

APTEEKKARI 2020 -tapahtumaan ennätysmäärä osallistujia


18.11.2020 09:18

Ensi kertaa virtuaalisesti järjestettävään APTEEKKARI 2020 -tapahtumaan osallistuu liki 350 apteekkaria.

Huomenna torstaina alkavaan APTEEKKARI 2020 -virtuaalitapahtumaan on ilmoittautunut ennätysmäärä osanottajia. Tiistaihin mennessä tapahtumaan oli ilmoittautunut peräti 344 apteekkaria.

Lisäksi tapahtumaan osallistuu apteekkiproviisoreita, kutsuvieraita ja näytteilleasettajayritysten edustajia. Virtuaalinäyttelyssä tuotteitaan ja palveluitaan esittelee liki 30 yritystä.

Vuodesta 1993 lähtien järjestetty tapahtuma järjestetään tänä vuonna ensi kertaa täysin virtuaalisesti, mikä osaltaan helpottaa osallistumista eri puolilta Suomea.

– Vielä keväällä uskoimme, että voimme kokoontua Messukeskukseen marraskuussa, mutta koronatilanteen takia jouduimme muuttamaan suunnitelmia ja rakentamaan tapahtuman nopealla aikataululla verkkoon, kertoo Apteekkariliiton viestintäjohtaja Erkki Kostiainen.

Näyttelyssä on mukana liki 30 yritystä.

Tapahtuma-alustaksi valittiin kotimaisen Globexin toteuttama visuaalinen ja helppokäyttöinen alusta, jonka aula ja näyttelyhalli muistuttavat Messukeskusta. Kostiainen on ilahtunut tapahtuman saamasta suosiota.

– Tapahtumaan on nyt varmasti ilmoittautunut sellaisiakin apteekkareita, jotka eivät olisi työkiireiltään ehtineet matkustaa Helsinkiin kahdeksi päiväksi. Hienoa, että voimme näin mahdollistaa osallistumisen heillekin.
Kostiainen kiittelee näytteilleasettajaksi ilmoittautuneita yrityksiä ja odottaa jännityksellä myös heidän palautettaan tapahtuman jälkeen.

– Näyttelyosastot ovat tosi hienoja, ja yritykset ovat niihin todella panostaneet. Tarjoamme yrityksille näkyvyyttä myös tapahtuman striimeissä sekä torstaina että perjantaina, Kostiainen kertoo.

Tapahtuman sessiot löytyvät virtuaalisista luentosaleista.

Mitä lääkeasioiden tiekartta tarkoittaa apteekeille

APTEEKKARI 2020 -tapahtumassa kuullaan torstaina muun muassa valtiovallan tervehdys, jonka tuo sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen. Lisäksi kuullaan STM:n erityisasiantuntijan Elina Asolan esitys lääkeasioiden tiekartan toteutustyöstä ja siitä, mitä se tarkoittaa apteekkien kannalta.

Virtuaalitapahtumassa puhuvat torstaina myös liiton puheenjohtaja Risto Kanerva ja ääneen ajattelija Petri Rajaniemi, jonka aiheena on ”Apteekit tällaisessa maailmassa”. Päivän aikana kuullaan myös Kelan pääjohtaja Outi Antilaa. Apteekin asiakkaan näkökulmaa tilaisuuteen tuo ”sote-palvelujen suurkuluttaja” Tyyne Kettunen Siilinjärveltä.

Ohjelmassa on myös lyhyitä tietoiskuja, joissa apteekkarit jakavat toisilleen käytännön vinkkejä. Perjantaina vuorossa on vain liiton jäsenille tarkoitettu Apteekkariliiton syyskokous.

Virtuaalinäyttely on auki torstain (9-18) ja perjantain (9-16) lisäksi myös tapahtuman jälkeisen viikonlopun (21.-22.11.), jotta osallistujilla on runsaasti aikaa tutustua osastojen tarjontaan. Osastoilla ei kuitenkaan viikonloppuna ole enää päivystystä.

Ensi vuonna APTEEKKARI 2021 -tapahtuma on tarkoitus järjestää Messukeskuksessa 6.–7.5.

Takaisin