Apteekkari
sunnuntai 28.04.2024

Albert Wuokon palkinto professori Jouko Yliruusille


20.11.2009 18:46

Suomen farmaseuttinen yhdistys palkitsi farmasian alan jatko-opintojen ja väitöskirjojen laadun parantajan Farmasian Päivien avajaisissa.

Jouko Yliruusi on toiminut pitkään Helsingin yliopiston Farmaseuttisessa tiedekunnassa farmasian teknologian professorina.

4 000 euron suuruinen palkinto luovutettiin Yliruusille tänään perjantaina Farmasian Päivien avajaistilaisuudessa Helsingin Messukeskuksessa.

Palkinnon jakanut Suomen farmaseuttinen yhdistys kiittelee Yliruusia erityisesti hänen panoksestaan farmasian alan jatko-opintojen ja väitöskirjojen laadun parantamisessa.

- Useampi hänen ohjaamistaan väitöskirjoista on palkittu kansainvälisellä väitöskirjapalkinnolla. Lisäksi hänen ryhmässään väitöskirjatyönsä tehneistä on jo nyt professoreita viidessä eri yliopistossa ja neljässä eri maassa, yhdistys perustelee valintaansa.

Suomen farmaseuttinen yhdistys jakaa Albert Wuokon palkinnon vuosittain Farmasian Päivien yhteydessä henkilölle, joka tieteellisen tai käytännöllisen farmasian alalla erityisesti kunnostautumalla on vienyt farmasiaa eteenpäin Suomessa. (IK)

Takaisin