Apteekkari
tiistai 19.03.2024

Pling! Älyviesti kutsuu noutamaan seuraavan lääke-erän


24.08.2018 10:40

Lääkekanta-palvelu muistuttaa apteekin asiakasta, kun on aika hakea seuraava lääke-erä.

Sadattuhannet suomalaiset käyttävät ainakin yhtä tai useampaa lääkettä säännöllisesti ja pitkäkestoisesti.

He asioivat apteekissa ainakin neljästi vuodessa hakemassa seuraavan lääke-erän, sillä lääkkeitä saa Kela-korvattuna apteekista kerrallaan enintään kolmen kuukauden käyttötarpeen verran.

Tämä tarkoittaa sitä, että ainakin neljästi vuodessa pitäisi muistaa käydä apteekissa ennen kuin edellinen lääke-erä on loppunut.

Asiakkaiden mielestä näppärä

Suomessa keväällä lanseerattu Lääkekanta-palvelu tarjoaa ongelmaan ratkaisun muistuttamalla asiakasta lääkkeen loppumisesta sopivalla hetkellä.

Palvelu otetaan apteekissa käyttöön sopimalla asiakkaan kanssa yhteisesti, kuinka monta päivää ennen lääkkeiden loppumista hän haluaa saada muistutuksen seuraavan lääke-erän noutamisesta.

Tieto ohjelmoidaan palveluun, ja palvelu lähettää asiakkaalle tekstiviestin sovittuna hetkenä. Halutessaan asiakas voi myös vastata viestiin, ja apteekki voi varautua asiakkaan tuloon.

Raision Ykkösapteekki otti palvelun keväällä käyttöön. Apteekkari Sakari Alaranta on ollut palveluun toistaiseksi hyvin tyytyväinen.

– Asiakkaat ovat kokeneet palvelun hyvin näppäränä, hän kertoo.

Alaranta on erityisen tyytyväinen siitä, että palvelu sopii myös hyvin heille, joille digimaailma ei ole niin tuttu.

– Asiakkaan ei tarvitse kirjautua mihinkään palveluun tai ladata mitään sovellusta, vaan muistutus tulee hänelle tekstiviestinä.

Raision Ykkösapteekissa palvelu on asiakkaalle maksuton.

Palvelu laajenee kymmeniin apteekkeihin?

Alaranta näkee, että palvelu auttaa apteekkia vahvistamaan asiakassuhdetta, varmistaa lääkkeen menekin ja auttaa apteekkia optimoimaan lääkehankinnan ajoituksen.

– Palvelun avulla saamme helposti tiedon siitä, milloin asiakas on tulossa hakemaan nimenomaan harvinaista tai kallista lääkettä. Tämä helpottaa palvelun ja varaston optimoimista.

Järjestelmään voidaan asiakkaan niin halutessa liittää myös muun muassa ajankohtaisia kanta-asiakastarjouksia, jotka ohjelma poimii esitäytetystä kampanjakalenterista.

Palvelun kehittäneestä Suomen Lääkekannasta kerrotaan, että järjestelmä on toistaiseksi käytössä vasta muutamassa apteekissa, mutta neuvotteluita palvelun käyttöönotosta käydään tällä hetkellä usean kymmenen apteekin kanssa.

Takaisin