Apteekkari
tiistai 19.03.2024

Oriola vaihtaa IT-ratkaisun toimittajaa, nykyinen maksaa syntyneistä haitoista 9 miljoonaa euroa


17.08.2018 09:56

Sopimus nykyisen IT-toimittajan kanssa päättyy vuoden lopussa. Toimittajan vaihdoksen ei pitäisi vaikuttaa apteekkien toimintaan.

Lääketukku Oriola Oyj etsii parhaillaan uutta logistiikka- ja varastonhallintajärjestelmän IT-ratkaisun toimittajaa.

Oriola Oyj ja nykyinen logistiikka- ja varastonhallintajärjestelmän IT-ratkaisun toimittaja ovat sopineet päättävänsä sopimuksensa tämän vuoden lopussa.

Nykyinen toimittaja joutuu maksamaan Oriolalle viime syksyn lääkejakelukriisistä aiheutuneista kuluista 9 miljoonaa euroa.

Oriolan lääketilaukset ja -toimitukset apteekeille ja sairaaloihin kriisiytyivät ennennäkemättömällä tavalla viime syyskuun alussa. 

Lääkejakelun vakavat ongelmat kestivät useita kuukausia - marraskuun lopulla 2017 lääketoimitukset apteekkeihin olivat lähes normalisoituneet, mutta vapaankaupantuotteissa oli edelleen ongelmia. Lisäksi laskutuksessa oli merkittäviä ongelmia.

Oriolasta kerrotaan, että apteekkitilausten keräykset ja toimitukset on saatua kriisiä edeltävälle tasolle tämän vuoden toisella vuosineljänneksellä.

Oriolan toimitusjohtaja Robert Andersson arveli Apteekkarilehden haastattelussa keväällä 2018, että meneteyn markkinaosuuden, luottamuksen ja tehokkuuden palauttaminen tulee viemään vielä aikaa.

Oriola maksaa toimittajalle miljoona euroa työstä, jota on tehty uuden logistiikka- ja varastonohjausjärjestelmän käyttöönoton jälkeen syyskuussa 2017.

Toimittaja jatkaa vuoden loppuun asti laskutettavien palvelujen toimittamista mukaan lukien palvelujen siirron Oriolalle.

Takaisin