Apteekkari
torstai 28.03.2024

Apteekit keräävät kansalaisilta palautetta kehittääkseen palvelujaan


ERJA ELO 18.07.2018 11:10

Tukalasta helteestä huolimatta Apteekkariliiton teltalle on riittänyt tulijoita jonoksi asti Porin SuomiAreena-tapahtumassa.

Puristusvoiman mittaus on houkutellut väentungoksen Apteekkariliiton messuteltan eteen. Jonossa seisoo välillä toistakymmentä ihmistä.

Tunnelma teltassa on hikinen, mutta jännittyneen riemukas. Perheenjäseniä ja kavereita kannustetaan, kun kaiken ikäiset suomalaiset koululaisista ikäihmisiin testaavat käsivoimiaan.

Seuraavaksi jakkaralle istahtaa yleisurheilun moninkertainen maailmanmestari Marja Metsänkylä, 67.

Apteekkari Veli-Matti Lehtola ojentaa puristusvoimamittarin.

– Sitten käsi 90 asteen kulmaan ja napakka kolmen sekunnin puristus. Erittäin hyvä! Tämä tulos menee yli asteikon, Lehtola kehuu.

Yleisurheilua, crossfitiä, polkupyöräilyä ja rullaluistelua harrastava Metsänkylä on tyytyväinen suoritukseen: voimaa on kuin nuorella tytöllä.

Tyytyväinen hän on myös Porin apteekkipalveluihin, kuten lähes kaikki muutkin, jotka jäävät puristusvoimamittauksen jälkeen täyttämään palautelomaketta ja osallistumaan sähköpyörän arvontaan.

Millaisen apteekin suomalaiset haluavat?

Apteekkariliiton jäsenapteekit keräävät SuomiAreena-tapahtumassa arvokasta palautetta suoraan kansalaisilta.

Kyselylomakkeilla on tarkoitus selvittää, millaisen apteekin suomalaiset haluavat ja miten apteekit voisivat palvella tulevaisuudessa entistä paremmin.

Teltan toimintoja pyörittävät vuoroissa Porin seudun apteekkarit, jotka ovat ehtineet käydä myös lyhyitä keskusteluja asiakkaiden kanssa.

Apteekkarit Mikko Vänni ja Leena Astala kertovat saaneensa lähes pelkästään positiivista palautetta.

– Ihmiset ovat vaikuttaneet varsin tyytyväisiltä apteekkipalveluihin. Jotkut ovat toivoneet aukioloaikoihin pidennystä ja yhden henkilön kanssa keskustelin lääkkeiden hinnoittelusta, Astala kertoo.

Henkilökohtainen palvelu on tärkeää

Myös Apteekkarilehden haastattelemat kansalaiset vaikuttavat oikein tyytyväisiltä apteekkipalveluihin. Yksi kiitosta antaneista on kunnallisneuvos Ilona Wessman. (Näet videon tästä >)

– Olen erittäin tyytyväinen apteekin palveluihin siitä syystä, että siellä on osaava ja koulutettu henkilökunta, joka ottaa ihmiset kokonaisvaltaisesti huomioon.

Wessman pohtii, voisiko nykyistä useampi apteekki olla kuitenkin auki myös sunnuntaisin, edes jonkin aikaa, koska muissakin liikkeissä voi asioida kaikkina viikonpäivinä.

Lisäksi hän toivoo, että apteekeissa säilytetään aina henkilökohtainen palvelu.

– Kahdenkeskisessä keskustelussa voi saada asiansa paremmin selvitettyä, Wessman perustelee.


*********

Apteekkariliiton järjestämän keskustelun ja Torivartin voit katsoa MTV Katsomosta:

> Huolestuttaako oma tai läheisesi lääkitys? >

> Apteekkariliiton Torivartti, viestintäjohtaja Erkki Kostiaisen haastattelussa apteekkari Heli Mäntysalo >
Apteekkariliiton Torivartti alkaa kohdasta 36:00 Kalevauva.fi:n esiintymisellä.

Takaisin